Avantajele practicarii unui sport
     media: 5.00 din 1 vot

postat de rotto in 2008-04-01 13:51
In rubrica sport voi prezenta detaliat avantajele si dezavantajele practicarii unui sport, metode de antrenament(adoptate si de mine si nu numai) si in nici un caz nu vor fi prezentate amanunte competitionale sau chestii de acest gen.
Vreau sa incep prin a spune ca practicarea unui sport are directa legatura cu sanatatea.Inainte de ati alege metoda de antrenament sau "sportul" prin care vrei sa te antrenezi trebuie sa te analizezi cu atentie, adica unde vrei sa ajungi, cat timp ai la dispozitie, ce iti lipseste ce vrei sa adaugi si pana la urma sa decizi ce sport sau metoda de antrenament te-ar avantaja pe tine si nu in ultimul rand sa iti faci un program de antrenament, somn si alimentatie corespunzator.
Odihna si alimentatia constituie un rol foarte important in dezvoltarea dar si in mentinerea sanatatii organismului.Puteti combina mai multe metode de antrenament si experimenta mai multe exercitii fizice si intr-un final sa decideti care va ajuta cel mai mult.
Sportul ar trebuii sa reprezinte o parte nelipsita vietii sociale moderne si a educatiei copiilor.Si cand spun sport nu ma refer la ceea ce se intampla astazi in scolile Romane sau la un simplu meci de football sau tenis.Cand spun sport ma refer la o activitate fizica care sa te dezvolte atat fizic cat si psihic in mare parte.Luati exemplul grecilor antici si civilizatia lor din care sportul si dedicatia pentru corpul uman erau nelipsite.Probabil asta reprezinta si cheia succesului avut de aceasta civilizatie ei nu acordau atentie numai mentalului sau numai fizicului ci se pastra un echilibru intr-e aceste doua.Adica filozofii invatau,gandeau dar si alergau si sculptorii sculptau, studiau dar si alergau.

Practicarea sporturilor de catre copii este deasemenea la fel de importanta.Sportul practicat la varsta copilariei ajuta la dezvoltarea inimii, plamanilor , muschilor si a sistemului osos.
Luptele de genul judo sau karate dezvolta supletea, atentia si respectul fata de reguli si adversari. Acestea sunt benefice pentru copiii introvertiti, care isi vor descoperi personalitatea si calitatile si vor capata curaj si incredere in propriile forte. Tenisul dezvolta supletea si coordonarea miscarilor. Sporturile in echipa dezvolta simtul tactic si solidaritatea.

Programul unui copil pana la varsta de 14-15 ani pe langa somn,scoala si invatat trebuie sa curpinda cel putin 2 ore pe zi de iesiri in aer liber, de miscare.In pauzele scolare este indicat ca majoritatea pauzei(sau toata) copilul sa iasa din banca sa se miste sa iasa afara pentru o proaspata oxigenare a organelor(si cel mai important a creierului) si pentru a nu isi pierde mobilitatea articulatiilor inferioare.
Avantajele practicarii sportului la varsta copilariei sunt multiple: reduce aparitia blolio de inima, reduce riscul problemelor de tensiune, reduce riscul aparitiei osteoporozei si reduce riscul obezitatii(des intalnita in zilele noastre, dar care nu trebuie sa fie o rusine ci mai degraba o provocare).
Sportul amelioreaza adesea calitatea vietii unor persoane bolnave. Spre exemplu, in cazul diabeticilor, miscarea intirzie aparitia complicatiilor, asigura o forma fizica buna si permite scaderea dozelor de medicamente. Toate acestea datorita faptului ca sportul reduce glicemia.

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

     
     

    powered by www.ABlog.ro

    Termeni si Conditii de Utilizare